Pekka Loponen

Seniorikonsultti

Personnel Turku

Ylempien toimihenkilöiden ja asiantuntijoiden ilmoitus- ja suorahaut, kompetenssipohjaiset henkilöarviot sekä uramuutosvalmennus. Osaamisalueina erityisesti yleisjohto,  ​johtoryhmätyö,  ​projektijohto, HR, ratkaisumyynti, asiantuntija​markkinointi, ​taloushallinto ja hallinto, tekniset roolit​. Omakohtaista toimialakokemusta lääketeollisuudesta sekä hoiva- ja terveyspalveluista (yksityinen ja julkinen). ​

Olen vuonna 1965 syntynyt kauppatieteiden maisteri alkujani Pirkkalasta. Kolmikymmenvuotisen työurani olen tehnyt akselilla Tampere-pääkaupunkiseutu-Turku. Matkan varrella on myynti- ja tuotepäällikkötehtävien lisäksi kertynyt 20 vuoden kokemus tulosvastuullisesta esimiestyöstä erilaisten osastojen sekä tiimien vetotehtävissä useilla toimialoilla. Lääketeollisuusaikanani toimin Suomen tytäryhtiöiden johtoryhmän jäsenenä kolmessa globaalissa, alansa kärkeä edustavassa yrityksessä yhteensä yhdeksän vuotta. Tänä aikana osallistuin liiketoimintayksiköiden vetovastuun ja johtoryhmien strategiatyön ohella mm. yrityskauppojen operatiiviseen valmisteluun sekä liiketoiminnan prosessien laatusertifiointiin.

Omaan myös useamman vuoden kokemuksen terveyspalvelualan johtotehtävistä, joissa asiakaskunnan muodostivat sekä julkiset että yksityiset organisaatiot.

Vaativien rekrytointien kanssa olen ollut tekemisissä lähes koko urani ajan. Ensin tehden niitä linjaesimiehenä, ja sen jälkeen henkilöstöpalvelualalla, auttaen asiakkaitani eri toimialoilla henkilöresursointitarpeissa jo 10 vuotta.

Mottoni on ”Yritykselle oikea tekijä, tekijälle oikea yritys”.