Henkilöarviointi

Tukea ja lisätietoa tärkeimpiin valintoihisi.

Henkilöarviointi - Mitä se on?

Henkilöarviointi (tunnetaan myös nimellä soveltuvuusarviointi) tuottaa luotettavaa tietoa työelämän tilanteissa, joissa on tarve kartoittaa osaajien valmiuksia, vahvuuksia, kehittymisalueita ja kehittymispotentiaalia organisaation henkilöratkaisujen tueksi.

Henkilöarviointi tarjoaa tieteellisen lähestymistavan kartoittamaan työtehtävässä menestymisen kannalta keskeisiä muuttujia. Näitä on vaikea havaita ja arvioida esimerkiksi pelkän työhaastattelun avulla. Arvioinnin kohteena voi olla esimerkiksi henkilön motivaatio tai paineensietokyky ja sen myötä osaajia voidaan myös vertailla objektiivisesti.

Arvio tuottaa konkreettisen kuvauksen siitä, miten henkilö käyttäytyy, suoriutuu, toimii tai kehittyy työssään sekä mitä hän odottaa ja mihin hän pyrkii työurallaan tällä hetkellä ja tulevaisuudessa.

Valintatilanteissa arvio tuottaa konkreettisen asiantuntijan suosituksen henkilön tehtävässä menestymisestä ja yhteensopivuudesta toimintaympäristöön.


Milloin henkilöarviointia kannattaa käyttää?

Rekrytointiprosessin aikana

Osana rekrytointiprosessia, kun on kyseessä korvausrekrytointi tai kun kyseessä on aivan uusi tehtävä organisaatiossa. Loppusuoran ehdokkaista halutaan objektiivista ja vertailukelpoista lisätietoa valintapäätöksen tueksi.

Esim. hakijat ovat tasavahvoja, heillä on erilaiset vahvuudet ja rajoitteet tai halutaan verrata sisäisiä hakijoita ja ulkoisia hakijoita samoilla mittareilla tai halutaan varmistua omista haastattelun jälkeisistä johtopäätöksistä.

Organisaation muutoksissa

Organisaation muutoksissa tai kehittämisessä: Henkilöarviointeja voidaan hyödyntää esim. henkilöstöä uudelleen sijoitettaessa ja tiimien muodostamisessa.

Osaamisen arvioimisessa

Organisaation johto hyödyntää henkilöarviointia paikantaakseen henkilöstön tai jonkin sen ryhmän potentiaalia ja kehittämistarpeita.

Sisäiseen rekrytoitiin

Henkilöstösuunnittelussa henkilöarviointeja voidaan käyttää henkilöstön sisäisen rekrytoinnin välineenä. Arviointituloksia hyödyntäen organisaation johto voi suunnitella henkilöstömitoitusta, lisäosaamisen hankkimista tai kehittämistä strategisesti koko organisaation tasolla.

Urasuunnittelussa ja ohjauksessa

Tällöin tavoitteena on taata organisaation henkilöstön sitouttaminen ja osaamisresurssit myös pitkälle tulevaisuuteen. Tavoitteena voi olla esim. johtamisvalmiuksien ja motivaation tunnistaminen potentiaalikartoitusten avulla.

Henkilöarviointiopas

Maksuton henkilöarviointioppaamme helpottaa
työtäsi oikeiden henkilöiden valinnassa.

Lataa tästä henkilöarviointiopas

Kysy lisää henkilöarvioinnista

  Vastaamme kaikkiin kyselyihin nopeasti, yleensä samana työpäivänä.

  Kuinka voimme auttaa?

  Nimi

  Yritys

  Sähköposti

  Puhelinnumero

  Toimipiste
  Aihe

  Asiakkaitamme

  Personnel on tehnyt soveltuvuusarvion lukuisista nykyisistä työntekijöistämme. Toiminta on ollut nopeaa ja luotettavaa. Parasta on se, että he pystyvät peilaamaan hakijoita suhteessa nykyorganisaatioomme pitkän yhteisen kokemuksemme ansiosta.

  Kauppalehti

  Yhteistyömme Personnelin kanssa on jatkunut yhtäjaksoisesti jo vuodesta 1995 lähtien. Yksi keskeinen vahvuus Personnelin osalta on ollut ymmärtää, miten aiempia kokemuksia avainhenkilöiden menestymisestä on voitu hyödyntää uusien rekrytointien tavoiteprofiilien määrittelyssä. Myös prosessien läpivienti on ollut aina tehokasta ja laadukasta.

  Mars Finland

  Pitkäaikainen yhteistyömme myötä Personnel tuntee hyvin yhtiömme henkilöstötavoitteita ja pystyy kohdentamaan palveluja tasmällisesti tarpeisiimme

  Okmetic

  Personnelin asiantuntemus ja näkemys on merkittävästi helpottanut rekrytointipäätöksiämme.

  Metsähallitus

  Pitkäaikainen yhteistyömme Personnelin kanssa on nopeuttanut ja tehostanut rekrytointiprosessiamme.

  Motiva

  Personnel on ollut rekrytointikumppanimme siitä lähtien, kun meitä oli 6 henkilöä. Nyt meitä on yli 400

  Solita

  Henkilöarviointia meillä tekevät