Suorahaku

Suorahaku on täsmäratkaisusi ylimmän johdon, päälliköiden ja vaativien asiantuntijoiden valintaan. Löydät avullamme parhaat ja annamme työllemme 12 kuukauden takuun.

Ymmärrämme, että avainhenkilön rekrytoinnissa kaikilla osapuolilla on paljon pelissä – ei vähempää kuin organisaation menestys ja yksittäisen henkilön ura.

Tutustu myös Personnel Talent Search -suorahakupalveluun, jossa etsimme organisaatiollesi nopeasti ja kustannustehokkaasti osaajan 2-4 viikossa hyödyntäen LinkedIn-palvelussa olevia henkilöitä.

Suorahakuopas

Mistä suorahaussa on kyse? Mihin suorahaku sopii? Millainen on tyypillinen suorahakuprosessi? Mihin kannattaa kiinnittää huomiota suorahakukumppania valitessa? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saat vastauksen maksuttomasta suorahakuoppaastamme.

Lataa tästä suorahakuopas

Suorahaun prosessi

Suorahaun prosessi

Aloitus

Alkutapaaminen toimeksiantajan kanssa, organisaatioon tutustuminen ja valintakriteerien määrittely. Suorahakutoimisto laatii toimeksiantokuvauksen ja hyväksyttää sen toimeksiantajalla.

Ehdokaskartoitus

Potentiaalisten henkilöiden kartoittaminen, ehdokaslistan/longlistin laatiminen potentiaalisista henkilöistä. Kontaktoimaton ehdokaslista käydään läpi yhdessä toimeksiantajan kanssa.

Kontaktointi

Yhteydenotto kandidaatteihin hienovaraisesti ja luottamuksellisesti. Tilanteen mukaan voidaan ehdokkaalta edellyttää esim. NDA:n allekirjoittamista ennen tehtävänkuvan avaamista.

Haastattelut, 
finalistien valinta

Haastattelut ja väliraportointi/shortlist toimeksiantajalle. Valitaan yhdessä potentiaalisimmat ehdokkaat henkilöarviointiin ja finaalihaastatteluihin.

Finaali

Henkilöarvioinnit ja suositusten tarkastaminen. Finaalihaastattelut toimeksiantajan ja potentiaalisimpien ehdokkaiden kesken.

Pyydä lisätietoja

  Vastaamme kaikkiin kyselyihin nopeasti, yleensä samana työpäivänä.

  Kuinka voimme auttaa?

  Nimi

  Yritys

  Sähköposti

  Puhelinnumero

  Toimipiste
  Aihe

  Asiakkaitamme

  Personnel on tehnyt soveltuvuusarvion lukuisista nykyisistä työntekijöistämme. Toiminta on ollut nopeaa ja luotettavaa. Parasta on se, että he pystyvät peilaamaan hakijoita suhteessa nykyorganisaatioomme pitkän yhteisen kokemuksemme ansiosta.

  Kauppalehti

  Yhteistyömme Personnelin kanssa on jatkunut yhtäjaksoisesti jo vuodesta 1995 lähtien. Yksi keskeinen vahvuus Personnelin osalta on ollut ymmärtää, miten aiempia kokemuksia avainhenkilöiden menestymisestä on voitu hyödyntää uusien rekrytointien tavoiteprofiilien määrittelyssä. Myös prosessien läpivienti on ollut aina tehokasta ja laadukasta.

  Mars Finland

  Pitkäaikainen yhteistyömme myötä Personnel tuntee hyvin yhtiömme henkilöstötavoitteita ja pystyy kohdentamaan palveluja tasmällisesti tarpeisiimme

  Okmetic

  Personnelin asiantuntemus ja näkemys on merkittävästi helpottanut rekrytointipäätöksiämme.

  Metsähallitus

  Pitkäaikainen yhteistyömme Personnelin kanssa on nopeuttanut ja tehostanut rekrytointiprosessiamme.

  Motiva

  Personnel on ollut rekrytointikumppanimme siitä lähtien, kun meitä oli 6 henkilöä. Nyt meitä on yli 400

  Solita

  Suorahakua tekevät meillä

  Suorahaussa tärkeintä on luottamus ja viestintä

  Suorahaulla (headhunting, executive search, hiljainen haku) tarkoitetaan ehdokkaiden etsimistä avoimeen työtehtävään ilman, että siitä ilmoitetaan julkisesti. Suorahakua on perinteisesti hyödynnetty yrityksen ylimmän johdon rekrytoinneissa, mistä termi ”executive search” on peräisin. Nykyisin asiakkaamme hyödyntävät suorahakupalvelua rekrytoinneissaan kaikilla organisaatiotasoilla, sillä kilpailu parhaista osaajista on kiristynyt. Suorahakuun turvaudutaan yleensä tilanteissa, joissa perinteinen ilmoitushaku ei ole tuottanut tulosta tai rekrytointi halutaan pitää luottamuksellisena. Suorahaku tuo lisää onnistumisvarmuutta rekrytointiin, kun lähestytään kohdistetusti taustaltaan oikeita henkilöitä. 

  Suorahaussa määrittelemme haettavan henkilön profiilin haastatellen 2-3 rekrytoinnin vastuuhenkilöä. Haastattelujen perusteella laatimamme tehtävänkuvaus ohjenuoranamme etsimme ja esittelemme kriteereiden mukaisia ehdokkaita luottamuksellisesti. Erityisosaamistamme on ammattitaitoinen kontaktointi ja taitomme käydä laadukkaasti keskustelua ehdokkaiden uratoiveista ja vahvuuksista. Panostamme kaikissa suorahaun vaiheissa viestintään ja pidämme sekä asiakkaamme että ehdokkaat täydellisen tietoisina etukäteen sovittuina ajankohtina. Vaalimme laatua ja seuraamme onnistumistamme systemaattisesti vielä pitkään valinnan jälkeenkin.